Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

zero waste

Hulladékmentes hétköznapok! Hidd el, egyszerűbb mint gondolnád!

A környezetszennyezés ma már világméretű problémává nőtte ki magát és ezért a gyárak, forgalmazók mellett mi is felelősek vagyunk!

Hiszen dönthetünk úgy, hogy nem emelünk le a polcról többszörösen nylonba csomagolt terméket, nem a boltokban kapható nylonokat szatyrokat használunk, hanem viszünk saját textil táskát, zöldség,- és gyümölcs zsákokat! A legjobb, ha lehetőségeinkhez mérten helyi termelőktől vásárolunk!

 Nagyon sokat segít az is, ha a napi szendvicseinket, amiket munkába, iskolába, kirándulásra viszünk magunkkal nem eldobható csomagolásba helyezzük, hanem speciális, esztétikus, mosható csomagolásokat használunk!

A kenyerünknek is jót tesz, ha nem nylonban tároljuk, hanem kenyeres zsákban, amiben nem csak hosszabban eltárolható, de be se fog penészesedni!

Ezekkel a lépésekkel nem csak a környezeti terhelést csökkentjük, de még spórolhatunk is! Hiszen a Zero Waste termékeket elég egyszer beszerezni, majd évekig használhatjuk, tovább is adhatjuk őket, ha mondjuk a gyermek kijárta az iskolát és nincs már rá szüksége!

A tisztítása miatt sem kell aggódnod, hiszen nem kell minden használat után kimosni, sőt! A bélésének köszönhetően elég, ha használat után egy nedves kendővel áttörlöd és már lehet is újra használni! Mosni csak akkor kell, ha a külső, textil része is elkoszolódott, de akkor is elég ha alacsony hőfokot használsz!

Az egyes termékeket kategóriánként elkülönítve találod meg, hogy könnyebben átlátható legyen a lista!

Tedd meg az első lépést, tanítsd erre gyermekeidet is, hiszen az Ő jövőjük a tét!